PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ??te bu da Diyanet korosu

izzettrendy
01-17-2009, 02:31
??te bu da Diyanet korosu

http://www.ekolay.net/haber/images/koro-diyanet-160109-ic1.jpg

Diyanet ??leri Ba?kanl???, Türkiye'nin dört bir yan?ndaki kad?n din görevlilerinin kat?l?m?yla “Türk Tasavvuf Mu******isi Kad?n Korosu” olu?turdu.

Konservatuvar haz?rl?k s?n?f? progr** göre e?itilen ve ilahi, Bekta?i nefesi ve Mevlevi eserlerini yorumlayan koroya kad?n müzisyenler e?lik ediyor.

Ba?kanl???n merkez ve ta?ra te?kilat?nda çal??an kad?nlar, erkek din görevlileri tasavvuf mu***isi korosu olu?turulmas? üzerine, kad?n korosu olu?turulmas?n? talep etti. Talebi olumlu kar??layan Diyanet ??leri Ba?kanl???, müzikle ilgilenen Kur'an kursu ö?reticileri, vaizler ve merkez te?kilat?ndaki kad?n çal??anlar kat?labilece?i bir s?nav açt?.

Kültür ve Turizm Bakanl??? ile konservatuvar ve Ankara ?lahiyat Fakültesinden ö?retim üyelerinin jüri üyeli?i yapt??? s?nava, Türkiye'nin dört bir yan?ndan kad?n din görevlisi ba?vurdu. S?navda ba?ar?l? olanlar, haftan?n 5 günü yakla??k 8 saatlik bir e?itim progr** tabi tutuldu. Konservatuvar haz?rl?k progr** göre e?itilen koro üyeleri, ilahileri, Bekta?i nefeslerini ve Mevlevi eserlerini yorumluyor.

Kültür ve Turizm Bakanl??? Sanatç?s? Nebahat Konu Y?lmaz'?n ?efli?ini yapt??? koro, hem yurt içinde hem de yurt d???nda konserler veriyor. Koroya e?lik eden saz sanatç?lar?n?n tümünü de kad?nlar olu?turuyor. Müzisyen kad?n mahkumlar?n kald??? cezaevlerinde de konserler veren koro üyelerinin etkinlikleri büyük ilgi görüyor.

“KOROMUZ GÜZEL B?R ÖRNEK”
Koro ?ef Yard?mc?s? Rukiye Gökduman, kad?n din görevlilerinin Kur'an ve ilahilerden dolay? mu***iye yatk?nl?klar?n?n bulundu?unu ve iyi bir müzik kula??na sahip olduklar?n? söyledi.

Kad?n din görevlilerinin yo?un e?itim progr** rahatl?kla ayak uydurdu?unu ve azimle çal??t???n? aktaran Gökduman, konserlerinin ard?ndan dinleyicilerden hep olumlu tepkiler ald?klar?n? belirtti. Gökduman, “Koromuz, kad?nlar için, özellikle de dindarl??? referans alan kad?nlar için güzel bir örnek” de?erlendirmesinde bulundu.